Waarop moet u letten bij de verzekering van huiseigenaren

0

Onze huizen zijn meer dan waardevolle bezittingen. Het zijn veilige havens, en ze beschermen met een verzekering is een must. Hoe goed u dat doet, hangt af van de details van uw polis. Hier is wat te zoeken:

Zorg ervoor dat je kunt herbouwen

De meest ingrijpende dekking die u kunt kopen, is een beleid voor huiseigenaar 3 of HO-3. (In sommige staten zijn er nog meer luxe HO-2000-polissen beschikbaar.) Een contant-waardebeleid kan u kwetsbaar maken omdat het alleen de afgeschreven waarde van uw huis en bezittingen dekt. Kies in plaats daarvan voor een gegarandeerde vervangingsclausule, die de kosten van wederopbouw dekt. De meeste verzekeraars hebben een dekking van 120% tot 150% van de waarde van uw huis. Koop extra als u denkt dat de beoordeling van uw verzekeraar laag is of als uw huis handgemaakte kasten of andere dure functies heeft. Herzie uw beleid elke keer dat u substantiële verbeteringen aanbrengt. Als uw huis meer dan 20 jaar oud is, moet u ervoor zorgen dat uw polis betaalt om te upgraden naar de huidige bouwvoorschriften. Als dat niet het geval is, hebt u een verordening en wettelijke goedkeuring nodig.

Zorg voor een goede verzekering

Als u vanuit huis werkt, heeft u een goedkeuring voor thuisgebruik nodig om uw apparatuur en aansprakelijkheid te dekken. Ga online om na te gaan wat de kosten van een opstalverzekering zullen zijn. U kunt meteen goedkope woonverzekering bekijken.

Dekking huur

De wederopbouw of reparatie kan maanden of zelfs jaren in beslag nemen. Een clausule voor verlies van gebruik dekt de kosten van levensonderhoud bovenop uw normale kosten. Deze verzekering is meestal beperkt tot 20% van de dekking van uw huis, maar sommige verzekeraars laten u meer kopen.

Bescherm uw eigendom

Dekking voor wat zich in uw huis bevindt, wordt berekend als een percentage van de waarde van uw huis, meestal 50%. Luxeartikelen zoals sieraden, kunst en elektronica zijn meestal onderhevig aan vervangingslimieten van $ 1.500 tot $ 2.500 per item, dus misschien wilt u een rijder voor persoonlijk eigendom. Vertrouw niet op uw geheugen – fotografeer of film uw bezittingen en bewaar dit gedateerde document in een kluis of een andere veilige plaats buiten uw huis.

Bewaak uw vermogen

Mogelijk hebt u meer aansprakelijkheidsbescherming nodig dan de $ 300.000 die een typisch standaardbeleid biedt. “Als je een hond, een zwembad, een bedrijf aan huis, tienerkinderen, een spraakmakende baan of een baan met de indruk van diepe zakken hebt, sta je open voor een rechtszaak”, zegt Madelyn H Flannagan van de Independent Insurance Agents of America.

Related Posts