Bitcoin daalt 11% nadat het rapport suggereert dat er mogelijk een kritieke fout in de cryptocurrency is opgetreden die ‘dubbele uitgaven’ wordt genoemd

0

Als de dubbele besteding van $ 21 zou plaatsvinden, zou dit een kritieke klap zijn voor bitcoin en wordt een kwetsbaarheid blootgelegd die Satoshi Nakamoto in 2009 wilde oplossen.

 

Bitcoin daalde donderdag met maar liefst 11% nadat een rapport van BitMEX Research suggereerde dat een kritieke fout genaamd “dubbele uitgaven” was opgetreden in de Bitcoin-blockchain.

Dubbele uitgaven is een zeer gevreesd scenario waarbij een gebruiker zijn bitcoins meer dan eens kan uitgeven.

Uiteindelijk is er volgens de CTO van Bitfinex eigenlijk geen sprake van een dubbele besteding.

Schrijf je hier in voor onze dagelijkse nieuwsbrief, 10 Things Before the Opening Bell. Nieuws over Bitcoin is nieuw.

 

 

Bitcoin daalde donderdag met maar liefst 11% en bereikte het laagste niveau in bijna drie weken, omdat de populaire cryptocurrency werd getroffen door een dubbele klap die het vertrouwen in zijn gebruikersbestand schokte.

 

Ten eerste suggereerde Janet Yellen, de kandidaat van president Joe Biden voor minister van Financiën, tijdens haar bevestigingshoorzitting op dinsdag dat wetgevers het gebruik van Bitcoin “inperken” vanwege het gebruik ervan bij illegale activiteiten.

 

En ten tweede suggereerde een ontmaskerd rapport van BitMEX Research op woensdag dat een kritieke fout genaamd “dubbele uitgaven” was opgetreden in de Bitcoin-blockchain.

 

Dubbel uitgeven is wanneer iemand dezelfde bitcoin twee keer kan uitgeven. Het is een gevreesd en nijpend scenario voor het digitale activum, en men dacht dat de blockchain het probleem had opgelost toen Satoshi Nakamoto in 2009 het Bitcoin-witboek publiceerde.

 

De eerste pogingen om een ​​digitaal kassasysteem op de markt te brengen, werden uiteindelijk gestopt door kwetsbaarheden die dubbele uitgaven mogelijk hadden gemaakt en het vertrouwen in het systeem hadden ondermijnd. Cardano prognose is vastgesteld.

 

BitMEX Research tweette dat “het lijkt alsof een kleine dubbele uitgave van ongeveer 0.00062063 BTC ($ 21) werd gedetecteerd.”

 

BitMEX zei later dat het bleek dat de dubbele uitgave eigenlijk een RBF-transactie was, waarbij een onbevestigde bitcoin-transactie wordt vervangen door een nieuwe overdracht waarvoor een hogere vergoeding wordt betaald. Maar BitMEX’s Fork Monitor zei dat “er geen (RBF) vergoedingshobbels zijn gedetecteerd.”

 

BitMEX zei in een andere tweet: “Een transactie in de verliezende keten stuurde 0.00062063 BTC naar het adres 1D6aebVY5DbS1v7rNTnX2xeYcfWM3os1va, en een transactie in de winnende keten die dezelfde inputs gebruikte, stuurde slechts 0.00014499 BTC naar dit adres.”

 

Volgens Bitfinex CTO Paolo Ardoino heeft het evenement met dubbele uitgaven uiteindelijk niet plaatsgevonden. In een e-mail aan Insider legde Ardoino uit: “Wat er in feite gebeurde, is dat er twee blokken tegelijk werden gedolven. Als gevolg daarvan was er een ketenreorganisatie, die niet leidde tot dubbele uitgaven.”

 

Ondertussen blijven institutionele beleggers blootstelling aan bitcoin krijgen. Bij de Securities and Exchange Commission op woensdag werd gemeld dat BlackRock twee van zijn onderlinge fondsen in staat had gesteld te investeren in de cryptocurrency.

 

Related Posts